top of page

HALLITUS KIRISTÄÄ VEROTUSTA INFLAATION VARJOLLA – SYÖ PANKKITILISI SALDOA

Kun inflaation myötä hinnat nousevat, hallitus kerää samalla arvonlisäveroprosentilla (alv) yhä enemmän euroja ihmisiltä ja yrittäjiltä. Samalla se siirtää euroja ihmisten pankkitililtä valtion kassaan paikkaamaan omia virheitään.


Hallitus on kautensa aikana ajanut julkisen talouden ahdinkoon elämällä 35.000 M€ yli varojensa. Alijäämä on krooninen. Kestävyysvaje on sananakin haudattu.


Terveen taloudenhoidon sijaan hallitus vaikuttaa turvautuvan uuteen oljenkorteen. Säilyttämällä alv-prosentin samana (yleinen 24 %), veroeuroja kertyy entistä enemmän kiitos nousevien hintojen. Verotus siis kiristyy.


Ihmiset näkevät ja kansa tietää. Kiristyvän alv:n maksavat ihmiset ja yrittäjät nousevina hintoina.


Hallituksen politiikka näkyy pankkitilin saldon pienenemisenä. Rahat siirtyvät ihmisten ja yrittäjien tileiltä valtion kassaan.


Ilmeinen vaihtoehto olisi laskea alv:tä. Matalammalla alv-prosentilla saataisiin samat veroeurot. Samalla inflaatiota hillittäisiin kun verojen osuus loppuhinnasta olisi maltillisempi.


Hallituksen kannalta ilmeinen eli alv:n lasku on kuitenkin kiusallinen. Samalla kun se helpottaisi ihmisten elämää, se paljastaisi hallituksen holtittomuuden. Toivooko hallitus tämän silmänkääntötempun säilyttävän sen kasvot – ainakin kevään 2023 vaaleihin saakka?


Helsinki 28.7.2022

Petri Roininen

Puheenjohtaja

Korjausliike
255 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Edes jokaikisen suomalaisen ansiotuloveron korotus 15 %-yksiköllä ei riittäisi kattamaan valtiontalouden kroonista vajetta. Siksi tie velkaantumisesta vaurastumiseen käy vain korjausliikkeen kautta. I

bottom of page