top of page

Marinin hallitus nukkui asuntopommiin – siksi Korjausliike

Asuntokauppa on pysähtynyt. Marraskuussa koko Espoossa myytiin kahdeksan uutta asuntoa.


Nordea ennustaa asuntojen hintojen reipasta laskua. Koska suomalaisten omaisuus on pitkälle asunnoissa, tarkoittaa niiden hintojen lasku Länsi-Euroopan köyhimmän kansan köyhtymistä.


Valtion tukemissa asumisoikeusasunnoissa käyttövastikkeet ja vuokra-asunnoissa vuokrat nousevat. Esimakua saatiin Helsingin kaupungin asumisoikeusyhtiön nostaessa käyttövastiketta 10 %.


Vuokra-asuntopuoli vetää ja välittäjät kertovat kasvavista vuokrausmääristä. Paine vuokrankorotuksiin inflaation myötä on kova.


Omistusasunnossa asuvalle vähän isomman asuntolainan koronnousu voi tuoda tonnin kuussa lisää menoja. Tätä vastaava palkankorotustarve on äkkiä kaksi tuhatta euroa kuussa rajun progression johdosta.


Rakentajat ja rakennuttajat eivät käynnistä uusia hankkeita kun asiakkaiden maksukyky sakkaa. Negatiivinen kierre tekee tuhoa työllisyydessä ja taloudessa.


Marinin hallitus on nukkunut asuntopommiin. Se on ummistanut silmänsä jo vuoden ajan nopeasti nousseiden korkojen ja inflaation vaikutuksesta jokaista koskevaan perustarpeeseen eli asumiseen.


Asumisen lukemattomat tukihimmelit ovat jo valmiiksi tappiin viritetyt. Kun verot ja tuet ovat piikissä ei joustoja ole missään.


Marinin hallitus pelaa aikaa ja laittaa kädet ristiin. Samalla se ostaa ääniä vappusatasen kaltaisilla extra-lapsilisillä ja sähkötuilla.


Kesään mennessä asuntopommi onkin aloittavan hallituksen sylissä. Kaikkien muiden isojen haasteiden lisäksi.


Pommin purku ei tapahdu tukihimmeitä ja sääntelyä lisäämällä. Se tapahtuu niitä vähentämällä.


Politiikassa ei mikään ole ennallaan – siksi Korjausliike.


Helsingissä loppiaisena 6.1.2022

PRKL

Petri Roininen, KorjausLiike

Puheenjohtaja


418 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Edes jokaikisen suomalaisen ansiotuloveron korotus 15 %-yksiköllä ei riittäisi kattamaan valtiontalouden kroonista vajetta. Siksi tie velkaantumisesta vaurastumiseen käy vain korjausliikkeen kautta. I

bottom of page