top of page

POTKITAANKO TÖLKKIÄ VAI ALOITETAANKO KORJAUSLIIKE

’’Tarvitsen tonnin kuussa lisää asumiskuluihin’’, sanoo kaveri ja kertoo


’’Asuntolainaa 300.000 €. Euribor 12 kk nousee nollasta kolmeen prosenttiin. Tekee 750 € kuussa lisää maksettavaa. Sähkön, lämmityksen ja muun ylläpidon hinta nousee. Vastikkeessa se näkyy korotuksena 250 € kuussa. Siinä se tonni kuussa on. Vastaa muuten kahden tonnin palkankorotusta bruttona. Ei auta kun kiristää vyötä ja syödä säästöjä.’’


Julkinen talous on jo tärvelty taitamattoman politiikan johdosta. Nyt ongelmat eskaloituvat yksityistalouteen.


Tonnilla kuussa voi olla valtavia vaikutuksia sekä ihmisten omaan että kansantalouteen


Uusien asuntojen myynti on jo pysähtynyt.


Rakentaminen hiipuu. Investoinnit supistuvat.


Talouskasvu meni jo kolmannella kvartaalilla pakkaselle. Odotukset tulevasta heikot.

Tonni kuussa voi kääntää talouden suunnan – suuntaan tai toiseen.


Mitä tekee hallitus?


Hallitus on satsannut mm ennallistamisasetukseen, pian aloittavaan maakuntahallintoon, YeL-kiristyksiin ja ideologisiin sukupuolivapaisiin liikennemerkkeihin.


Samanaikaisesti kasvava joukko suomalaisia palkansaajia, yrittäjiä ja eläkeläisiä on ajautumassa syveneviin taloudellisiin ongelmiin.


Pelkistäen hallitus on vienyt rahaa ja tuonut inflaatiota. Ideologisessa innossaan hallitus on unohtanut suomalaisen ihmisen.


Korjausliike välttämätön ja väistämätön


Korjausliike peräänkuuluttaa ihmisen asettamista keskiöön ideologisten agendojen sijaan.


’’Enemmän elämää, vähemmän verovaltiota’’ -tunnuslause tarkoittaa isoa remonttia, jonka kulmakiviä ovat yrittäjyyden edellytysten parantaminen, yksityissijoittajien verokohtelun samankaltaiseksi suursijoittajien kanssa, tuloverotuksen progression tuntuva loiventaminen sekä oleellisesti nykyistä pienempi julkinen talous.


Kevään vaaleissa on vain yksi kysymys – jatketaanko tölkinpotkimista kunnes rahat loppuvat vai aloitetaanko itse Korjausliike.


Helsinki 18.11.2022


PRKL

Petri Roininen, Korjausliike

Puheenjohtaja288 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Edes jokaikisen suomalaisen ansiotuloveron korotus 15 %-yksiköllä ei riittäisi kattamaan valtiontalouden kroonista vajetta. Siksi tie velkaantumisesta vaurastumiseen käy vain korjausliikkeen kautta. I

bottom of page