top of page

TEHDÄÄN KORJAUSLIIKE – EI SIKSI ETTÄ SE ON HELPPOA VAAN KOSKA SE ON VAIKEAA

Päivitetty: 9. lokak. 2022

’We choose to go to the Moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard’, sanoi presidentti Kennedy syksyllä 1962. Tavoitteeksi hän asetti mennä kuuhun ennen vuosikymmenen loppua.


Suomi 60 vuotta myöhemmin - syksyllä 2022 - on tilanteessa, jossa korjausliike tarvitaan. Ei siksi että se olisi helppoa vaan juuri siksi että se on vaikeaa.


Korjausliike tarvitaan, koska taloutemme ja näkymämme on heikko. Koska ihmiset ovat vähävaraisia. Koska nuoret syrjäytyvät. Koska vanhusten hoiva ei ole laadukasta. Koska sosialidemokraattinen verovaltio on luonut kannettavaksemme korkeat verot, mutta koko ajan heikkenevät palvelut. Koska häviämme sekä muille pohjoismaille että kehittyville talouksille.


Korjausliike on vaikea, koska kaikki vanhat puolueet ovat tavalla tai toisella osallisia viime vuosituhannella luotujen rakenteiden eduissa: puoluetuessa, kunta-, alue- ja valtiotason pesteissä. Omia piirejä lähellä olevien etujärjestöjen linnoituksissa, mistä esimerkkeinä käyvät eläkejärjestelmän ja työehtosopimusten etupiirit sekä asumisen tukijärjestelmät tai yritystuet. Harmillisesti Suomi on korporativistinen maa, joka on jämähtänyt viime vuosituhannen menestysmalliin kykenemättä uudistumaan.


Silti meidän on onnistuttava välttämättömässä ja vaikeassa korjausliikkeessä ennen vuosikymmenen loppua. Näin mikäli haluamme tehdä sen itse ilman ulkopuolisen väliintuloa. Korjausliikkeellä otetaan kohtalo omiin käsiin.


Korjausliike alkaa asettamalla ihminen keskiöön. Ja sen jälkeen enemmän elämää, vähemmän verovaltiota.


Aika on nyt. Ensi kevään vaaleissa suomalaiset ovat temppelinharjalla – aloitetaanko korjausliike vai jatketaanko Titanic-politiikkaa kohti väistämätöntä?


Helsinki 14.8.2022


Petri Roininen

Puoluejohtaja

Korjausliike Rp
95 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Edes jokaikisen suomalaisen ansiotuloveron korotus 15 %-yksiköllä ei riittäisi kattamaan valtiontalouden kroonista vajetta. Siksi tie velkaantumisesta vaurastumiseen käy vain korjausliikkeen kautta. I

bottom of page