top of page

TIE VELKAANTUMISESTA VAURASTUMISEEN KÄY KORJAUSLIIKKEEN KAUTTA

Edes jokaikisen suomalaisen ansiotuloveron korotus 15 %-yksiköllä ei riittäisi kattamaan valtiontalouden kroonista vajetta. Siksi tie velkaantumisesta vaurastumiseen käy vain korjausliikkeen kautta.


Ilman korjausliikettä uppoamme Bermudan kolmioon


Olemme uppoamassa verojen, nollakasvun ja vähävaraisuuden muodostamaan Bermudan kolmioon.


Kovat verot tappavat talouskasvun. Siksi olemme eläneet 15 vuotta nollakasvua. Nollakasvu ja kovat verot taas pitävät ihmiset vähävaraisina. Olemmekin läntisen Euroopan vähävaraisimpia.


Hyrrän suunta on käännettävä holtittomasta velkaantumisesta kohti suomalaisten vaurastumista. Siihen tarvitaan rakennemuutoksia, julkisten menojen keventämistä sekä kasvun edellytyksen rakentamista. Korjausliike esittää keinot näihin kaikkiin.


Rakennemuutokset alkavat julkisen omistamisen vähentämisestä


Liian vähälle huomiolle on jäänyt tase eli omistus ja siihen sitoutuneet varat.


Valtio omistaa pelkästään pörssiyritysten osakkeita 25-30 Mrd€ ja miljardeittain kiinteistöjä. Kunnat puolestaan yli 2.000 liiketoimintaa harjoittavaa yritystä.


Strateginen infra on syytä omistaa julkisesti, mutta arkisten liiketoimintojen tai rakennusten julkiselle omistamiselle ei ole perusteita.


On tullut aika siirtyä valtiokapitalismista kansankapitalismiin. Yhtenä osana Korjausliike on ehdottanut kattavan yksityisohjelman käynnistämistä. Siitä hyötyvät asiakkaat, henkilöstö ja veronmaksajat.


Vapautuvilla varoilla kevennetään verotusta sekä satsataan turvallisuuteen ja ydinpalveluihin.


Julkisten menojen vähentäminen ei onnistu vanhoilla keinoilla


Julkisten menojen kasvu on jatkunut vuosikymmenten läpi hallituskoalitiosta riippumatta. Nimeämälläni nk sosialismimittarilla – julkiset menot vs BKT – olemme koko Euroopan toiseksi sosialistisin maa.


Vanhoin konstein tuskin jatkossakaan uutta syntyy. On mm kyseenalaistettava mm kehitysapu velaksi, maahanmuuton kestävyys, jatkuva asumistuen kasvu, passivoivat tulonsiirrot sekä soten tuotantotapa ja kulut.


Näihin kaikkiin Korjausliike esittää ratkaisuja kuten Tavoitteellisen Maahanmuuton Ohjelman sekä yrittäjäpohjaiset perhelääkärit perusterveydenhuoltoon. Uusi ratkaisuja tarvitaan. Juustohöylä ei enää riitä.


Kasvun esteenä ovat verotus, verotus ja verotus


Talouskasvun keskeiset esteet ovat verotus, verotus ja verotus – palkansaajien, yrittäjien ja osakesäästäjien. Kaikkia näitä on kevennettävä.


Korjausliike on esittänyt vaihtoehtobudjetissaan kuinka samanaikaisesti lopetetaan velkaantuminen ja kevennetään palkansaajien, yrittäjien ja osakesäästäjien verotusta. Luodaan kestävälle kasvulle edellytykset. Kaikki voittavat.


Lopputuloksena syntyy länsidemokratia – ja sen tekemiseen tarvitaan oikea oikeistopuolue


Suomi on jämähtänyt 70-asemiin yhteiskunnallisessa käsityksessä.


Maasta on puuttunut oikeisto, joka ajaisi omaa agendaa eikä vain myötäilisi vasemmiston ideoita. Siksi olemme tänään yksi läntisen maailman vasemmistolaisimmista maista.


Ei puutu enää. Korjausliike täyttää maata vaivanneen oikeistotyhjiön.


Pelkkä julkisen talouden tasapainotus ei riitä – se on alku. Korjausliikkeen konseptilla tavoitellaan pidemmällä aikavälillä kehittyvien länsimaiden OECD:n keskiarvon kaltaisia veroja ja tulonsiirtoja. Länsidemokratiaa siis.


Tie parempaan käy vain Korjausliikkeen kautta. Tästä kyse kevään vaaleissa.

Enemmän elämää, vähemmän verovaltiota. Ihminen keskiöön.Helsinki 26.2.2023


Petri Roininen

Puoluejohtaja, Korjausliike

73 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki
bottom of page