top of page

Ylittääkö ympäristöministeri valtuutensa?

Korjausliike               

Julkaisuvapaa 22.12.2022


Korjausliike kiinnittää huomion hallituksen toistuviin epäonnistumisiin EU- ja ympäristöasioissa. Näistä esimerkkeinä käyvät ennallistamisasetus ja nyt viimeksi metsien kasvua, hakkuita ja hiilinieluja koskeva episodi.


Ympäristö- ja ilmastoministeri Maria Ohisalo sanoi eilen, että Suomen metsien hoito ei ole kestävällä pohjalla. Tästä mm Metsäteollisuus on esittänyt vastakkaisia näkökulmia.


’’Hallitus tuo toistuvasti EU-tuliaisina uusia velvollisuuksia ja maksuja, jotka sotivat kansalaisten oikeudentajua vastaan. Haluamme tietää millä mandaatilla hallitus tai ympäristöministeri näistä sopii. Onko mahdollista, että neuvottelijat olisivat ylittäneet valtuutensa sitoessaan Suomea miljardivastuisiin tai ennallistamisvelvollisuuksiin’’, kysyy Korjausliikkeen puoluejohtaja Petri Roininen.


Yhteistä ennallistamisasetukselle ja hiilinielukeskustelulle on se, että niissä puhutaan useiden miljardien maksuista maalle, joka ei ole hakannut vaan on hoitanut metsiään vastuullisesti.  Yhteistä on myös se, että negatiiviset vastuut tulevat julkiseen keskusteluun yllätyksenä ja ikään kuin annettuina asioina. 


’’Mandaattien rajat on syytä ennakkoon selkeyttää. Samalla tulee varmistaa, että Suomen asemoitumista ei ohjaa yksittäisen ministerin ideologia vaan laajaa tukea nauttiva kansallinen etu’’, sanoo Roininen.


Helsinki 22.12.2022

Korjausliike


Lisätiedot    Puoluejohtaja Petri Roininen, puh 040 761 9669

160 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Edes jokaikisen suomalaisen ansiotuloveron korotus 15 %-yksiköllä ei riittäisi kattamaan valtiontalouden kroonista vajetta. Siksi tie velkaantumisesta vaurastumiseen käy vain korjausliikkeen kautta. I

bottom of page