top of page

ELVYTETÄÄN YRITTÄJÄ TULONSIIRTOUNIONIN SIJAAN

Korjausliike

Lehdistötiedote

9. helmik. 2022

Korjausliikkeen mielestä ministeri Harakan esitys yrittäjien verotuksen kiristämistä kurittaa juuri niitä, joita pitäisi kannustaa.


’’Ministerin ehdotus osoittaa huonoa tilannekuvaa ja ymmärrystä. On päivänselvää, että yrittäjän verotusta tulee kiristämisen sijaan keventää. Elpymisrahastomiljardien sijaan hallitus voi aloittaa elvyttämisen suomalaisesta yrittäjästä’’, sanoo Korjausliikkeen puheenjohtaja Petri Roininen.


Korjausliike katsoo, että yrittäjyyden kannustimet ovat olleet jo pitkään rikki. Ne on korjattava. Yksinyrittäjistä 69 % tienasi toiminnastaan bruttona alle 3.000 €/kk, kertoi yksiyrittäjäselvitys (2016). Alle 2.000 €/kk bruttona tienasi 45 % päätoimisista yksinyrittäjistä. Ansiotyössä keskimääräiset bruttotulot vastaavaan aikaan olivat 3338 €/kk (2015).


Korjausliike muistuttaa, että noin 2/3 suomalaisista yrittäjistä on yksinyrittäjiä. Heidän määränsä on kasvanut 50 % tällä vuosituhannella ja heitä on lähes 200.000. Korona on vain pahentanut tilannetta.


’’Jos yrittäjäriskin ottamisesta pitää maksaa tonni kuussa, on systeemi pahan kerran pielessä. Se ei kaipaa yhtään lisää verovaltiota vaan enemmän tilaa elämälle’’, sanoo Roininen


Helsinki 9.2.2022


KorjausliikeLisätiedot

Petri Roininen,

puh 040 761 9669


bottom of page