top of page

ENEMMÄN ELÄMÄÄ – VÄHEMMÄN VEROVALTIOTA

Petri Roininen

Puheenjohtaja, Korjausliike

31. jouluk. 2021

’’Enemmän elämää – vähemmän verovaltiota’’ -blogisarjassa tutkitaan suomalaisten ihmisten, perheiden ja Suomen suhdetta tänään ajankohtaisiin seikkoihin.


Presidentti Paasikivi korosti viisauden alun olevan realiteettien tunnistaminen ja tunnustaminen. Paasikivi puhui maan suhteesta silloiseen Neuvostoliittoon. Itse aloittaisin ’’Enemmän elämää – vähemmän verovaltiota’’ -blogisarjan suomalaisten varallisuudesta kirjoittaen.


Eri selvitysten mukaan suomalaisten ihmisten ja kotitalouksien keskimääräinen varallisuus on Länsi-Euroopan vähäisimpiä. Olemme entisen Itä-Euroopan maiden viiteryhmässä ja sieltä nousee nopeasti kehittyviä maita ohitsemme.


Merkittävä vaikutin siihen, että suomalaiset kotitaloudet ovat vähävaraisia on globaalisti poikkeuksellisen raju verotuksemme ja suuret julkiset menomme. Nämä ohjaavat varallisuuden ihmisten sijaan valtiolle.


Tähän on saatava muutos. Siksi kirjoitankin Paasikiven sanoja mukaille suomalaisten varallisuudesta.


Kansamme perusetujen mukaista, vakaumukseni mukaan, on, että tulevaisuudessa Suomen politiikkaa niin johdetaan, ettei se tule kulkemaan suomalaisten ihmisten vaurastumista eikä taloudellista turvallisuutta vastaan. Enemmän elämää ja vähemmän verovaltiota on meidän valtiollisen toimintamme ensimmäinen ohje.


’’Enemmän elämää – vähemmän verovaltiota’’ on tie suomalaisten ihmisten varallisuuden kasvattamiseen.

bottom of page