top of page

Korjausliike: Energiavarmuus on turvattava – hallitus ja eduskunta töihin

Petri Roininen

puheenjohtaja

20. heinäk. 2022

Korjausliike: Energiavarmuus on turvattava – hallitus ja eduskunta töihin!


Tiedote

Julkaisuvapaa 20.7.2022


Korjausliike pitää käsittämättömänä ja täysin vastuuttomana, että hallitus on tehnyt vielä tämän vuoden tammikuussa (27.1.) turvetuotantolaitteiden romuttamispalkkioita koskevia asetuksia. Tällainen päätös on tehty kolme viikkoa sen jälkeen kun Fortum on tammikuun alussa (4.1.) kertonut energiasektorin ongelmista mukaanlukien Uniperin 8 Mrd€ rahoituspaketti, josta hallitus on ollut tietoinen.


’’Miksi maan hallitus samaan aikaan ajaa alas omaa turvepohjaista energiatuotantoa ja on osallisena toisen maan energiavarmuuden rahoittamisessa? Eikö energiasektorin ongelmista tietoisen hallituksen tulisi nopeasti muuttaa aikaisempia päätöksiään?’’, kysyy Korjausliikkeen puheenjohtaja Petri Roininen.


Korjausliikkeen mielestä hallituksen tulee laittaa asiat tärkeysjärjestykseen. Ideologiat eivät saa ohjata ajattelua tai toimintaa. Ensimmäisenä prioriteettina tulee olla Suomen kansalaisten ja Suomessa toimivien yritysten energiansaannin turvaaminen kaikin keinoin. Suomen talvi on kylmä ja pitkä.


’’Tavoitteena pitää olla kotimaisen energiatuotannon ja -saannin turvaaminen. Ylikireät ilmastotavoitteet saavat tehdä tilaa välttämättömälle. Hallituksen ja eduskunnan on keskeytettävä lomansa ja palattava töihin. Isänmaan etu vaatii sitä’’, Roininen sanoo.


Turvepohjaisen energiantuotanto on palautettava palettiin siten, että alan yrittäjät voivat katsoa luottavaisesti tulevaisuuteen.


’’Yrittäjät tarvitsevat investoinneille vähintään 3-5 vuoden perspektiivin. Ei voida ajatella, että puhuttaisiin vain yhden vuoden projektista. Kyse on koko maan energiantalouden ja -turvallisuuden varmistamisesta. Odotamme hallitukselta nopeita toimia’’, sanoo Korjausliikkeen ensimmäinen varapuheenjohtaja Tiina Ahva.


Lisätiedot:


Petri Roininen, puh 040 761 9669

Tiina Ahva, puh 050 434 6920


bottom of page