top of page

Korjausliike asetti ensimmäiset ehdokkaat Helsingissä

Petri Roininen

Puheenjohtaja

10. tammik. 2023

Korjausliike asetti ensimmäiset ehdokkaat Helsingissä


Tiedote 10.1.2023

Julkaisuvapaa


Korjausliikkeen puoluejohtaja Petri Roininen asettuu ehdolle eduskuntaan Helsingin vaalipiiristä. Roininen työskentelee pörssiyhtiö Investors Housen toimitusjohtajana ja yrittäjänä. Hän on koulutukseltaan diplomi-insinööri, ja luottamustehtävissä hän toimii esimerkiksi Suomen Yrittäjien Kasvuyrittäjäverkoston puheenjohtajana.


’’Joka päivä minulta kysytään, miksi pörssi-tj johtaa haastajapuoluetta ja haluaa viedä sen takasin eduskuntaan. Nyt kerron: olen luonut Suomeen yrityksiä, työpaikkoja, järkevän hintaisia koteja ja varallisuutta useille tuhansille suomalaisille. Politiikassa saman voi tehdä isommin ja kaikkien eduksi. Siksi olen käytettävissä. Jos Sinä haluat ja niin päätät”, sanoo Roininen.


’Korjausliikkeen tavoitteena on tehdä Suomesta länsimainen hyvinvointiyhteiskunta. Se tarkoittaa oleellisesti kevyempää verotusta, pienempää julkista taloutta ja ihmisille mahdollisuutta vaurastua omalla työllä, yrittämisellä ja aktiivisuudella. Jotta asia ei jäisi pelkän puheen tasolle, olemme kuvanneet vaihtoehtobudjetissamme keinot, joilla verotus kevenee ja julkinen velkaantuminen pysähtyy jo 2023. Kutsumme Sinut mukaan kohti parempaa Suomea tunnuslauseella ’’Enemmän elämää, vähemmän verovaltiota – ihminen keskiöön’’, jatkaa Roininen.


Korjausliike on esittänyt joulukuussa julkistetussa vaihtoehtobudjetissaan valtion velanoton välitöntä lopettamista, verotuksen keventämistä ja yrittäjyyden helpottamista. Velkaantumisen lopettamisessa on merkittävä ero esimerkiksi verrattuna Kokoomuksen tai Perussuomalaisten vaihtoehtobudjetteihin, jotka perustuvat edelleen noin 7 miljardin euron lisävelkaan.


Helsingin Korjausliike asettaa ehdolle samalla puolueen varapuheenjohtaja Tommi Aallon sekä yrittäjä Elina Myllymäen. Aalto on 36-vuotias tuotantosuunnittelija ja IT-ammattilainen, joka on työskennellyt yli vuosikymmenen ajan tieto- ja viestintäteknologia-aloilla sekä myynnin ja markkinoinnin parissa tapahtuma-alalla. Myllymäki on yrittäjä, talousammattilainen ja yksityissijoittaja. 


“Vanhojen rakenteiden kyseenalaistaminen ja uudelleen ajatteleminen on välttämätöntä Suomen velkaantumisen pysäyttämiseksi ja talouden suunnan korjaamiseksi. Emme voi enää jatkaa velaksi elämistä seuraavan sukupolven piikkiin. Meidän on luotava paremmat edellytykset ennaltaehkäisevään terveydenhuoltoon ja ihmisten hyvinvointiin sekä parannettava yrittäjyyden ja yrittäjien toimintaedellytyksiä, jotta Suomi säilyy houkuttelevana kohdemaana niin ulkomaisille sijoituksille kuin korkeasti koulutetuille osaajille työllistyä ja kotoutua”, sanoo Aalto. “Tulevan vuosikymmenen kuluessa Suomessa 65+ vuotiaiden ihmisten määrä kaksinkertaistuu ja samalla työssäkäyvät ikäpolvet supistuvat. Kun Suomen syntyvyysluvut vielä laskevat tasaisesti vuodesta toiseen, yhtälö on kestämätön.Yksikään nykyisistä eduskuntapuolueista ei tarjoa uskottava vaihtoehtoa näiden asioiden korjaamiseksi. Siksi tarvitsemme korjausliikkeen. Tarvitsemme enemmän elämää!"


“Korjausliike on aito vaihtoehto yrittäjämyönteisen Suomen puolesta. Yrittäjyys kannattelee Suomea, mutta Suomen hallitus ei kannattele yrittäjyyttä. Katastrofaalisen YEL-uudistuksen ja ylikireän verotuksen keskellä ei ole ihme, että jäämme naapurimaiden kehityksestä jälkeen. Suomi sahaa omaa oksaansa, ellemme helpota yrittäjien arkea tuntuvasti”, sanoo yrittäjänä 15 vuotta toiminut Myllymäki.


Korjausliike on solminut teknisen vaaliliiton Helsingissä Kristillisdemokraattien ja Keskustan kanssa. Korjausliike asettaa listalle yhteensä neljä ehdokasta, joista on toistaiseksi julkistettu kolme.


Lisätietoja:


Petri Roininen

040 761 9669Twitter: @Petri_Roininen

petri.roininen@korjausliike.fi


Tommi Aalto 

Twitter: @T_Aalto

tommi.aalto@korjausliike.fi


Elina Myllymäki

Twitter: @ElinaMyllymaki

edustaja.elina@gmail.comKorjausliike on 2017 perustettu poliittinen puolue, joka oli 2017-2019 hallitusvastuussa Siniset -nimellä. Vuonna 2022 Korjausliikkeeksi uudistunut puolue pyrkii korjaamaan Suomen kurssin takaisin kasvu-uralle ja palaamaan eduskuntaan kevään 2023 vaaleissa. Korjausliikkeen tunnuslause on: Enemmän elämää, vähemmän verovaltiota – ihminen keskiöön.
bottom of page