top of page

Korjausliike uudisti Nato-kantansa: Kyllä Natolle

Korjausliike

2. maalisk. 2022

Korjausliike esittää, että Suomi hakee Nato-jäsenyyttä viipymättä. Korjausliike katsoo, että Suomen nopea hakeutuminen puolustusliitto Natoon on kansakunnan edun mukaista.

Korjausliikkeen puoluehallitus päätti puolueen uudesta Nato-kannasta keskiviikkona. Aiemmin puolueen kanta nojasi Nato-optioon.


’’Nato-jäsenyys on sekä Suomen kansallinen etu että Pohjois-Euroopan vakautta lisäävä tekijä. Valtiojohdon tulee toimia siten, että nopein mahdollinen reitti Naton jäseneksi löydetään ja otetaan käyttöön. Kannatamme täysjäsenyyttä Natossa kansallisen turvallisuuden vuoksi. Maanpuolustuksemme on jo nyt Nato-yhteensopiva. On aika korjata kumppanuussuhde täysjäsenyydeksi’’, sanoo Korjausliikkeen puheenjohtaja Petri Roininen.


Korjausliike kannattaa kansalaisaloitetta, jossa esitetään Nato-jäsenyyden hakemista. Kansalaisaloite sai keskiviikkoiltana täyteen tarvittavat 50 000 allekirjoitusta ja etenee eduskuntaan. Korjausliikkeen 1. varapuheenjohtaja Tiina Ahva on yksi aloitteen alullepanijoista.


”Valtiojohdon on kannettava vastuunsa ja vietävä Suomi Natoon, kun ikkuna on hetken verran auki. Kansanäänestyksiin ei ole aikaa, vaan on luotettava kansan päättäjille antamaan mandaattiin. Isänmaan etu vaatii nyt nopeaa toimintaa", sanoo Ahva.


bottom of page