top of page

KORJAUSLIIKE VAATII SUOMI-VENÄJÄ-SEURALTA SELKEÄMPÄÄ KANNANOTTOA VENÄJÄN HYÖKKÄYKSEEN

Korjausliike

27. helmik. 2022

Korjausliike vaatii Suomi-Venäjä-seuralta selvitystä sen asemoitumisesta Venäjän hyökkäyssotaan.


Korjausliike vaatii Suomi-Venäjä-seuralta selvitystä sen asemoitumisesta Venäjän hyökkäyssotaan. Venäjä hyökkäsi torstaina 24.2.2022 laittomasti Ukrainaan, minkä koko läntinen yhteisö ja Suomen poliittinen kenttä on yksimieleisesti tuominnut.


Noin miljoona euroa verovaroja vuosittain saava Suomi-Venäjä -seura on julkaissut kotisivuillaan tiedotteen otsikolla ’’Suomi-Venäjä -seuran näkökulmia ajankohtaiseen tilanteeseen’’.Tiedotteessa seura kertoo tutkivansa parhaillaan tilanteen vaikutusta järjestön toimintaan ja selvittelee, mitä vaikutuksia kansainväliselle kulttuuriyhteistyölle konfliktista seuraa.


Seura sanoo pitävänsä tärkeänä, että Venäjän valtiojohdon toimet nähdään erillisinä maan kansalaisista. Sen mukaan ei ole aika vihapuheelle eikä tavallisten ihmisten tuomitsemiselle.


Korjausliike ei myöskään kannata vihapuhetta, mutta haluaa tietää, kuinka verovaroin toimiva seura aikoo nykyistä selkeämmin asemoitua Venäjän hyökkäyssotaan. Ystävyysseura saa valtiontukia vuosittain noin miljoona euroa - lähes yhtä paljon kuin muut ystävyysseurat yhteensä.


’’Onko Suomi-Venäjä -seuran mielestä Venäjän aggressio 'ajankohtainen tilanne' vai sotatoimi? Aikooko seura tuomita Venäjän aggression kansainvälisen oikeuden vastaisena ja Ukrainan suvereniteettia loukkaavana?’’ kysyy Korjausliikkeen puheenjohtaja Petri Roininen.


Korjausliikkeen mielestä veronmaksajien tuen mielekkyys tulee arvioida uudelleen, mikäli ystävyysseuran kanta oleellisesti poikkeaa Suomen kannasta.


’’Suomi-Venäjä -seuralla on kokonsa ja roolinsa vuoksi vastuu välittää Suomen yksiselitteisen tuomitsevaa kantaa eteenpäin verkostoissaan. Ei ole oikein, että seuran toimintaa tuetaan verovaroin, mikäli se puhuu Venäjän kansainvälisten sopimusten vastaisesta aggressiosta 'ajankohtaisena tilanteena' eikä sotatoimena’’, sanoo Korjausliikkeen 1. varapuheenjohtaja Tiina Ahva.

Lisätiedot:

Puheenjohtaja Petri Roininen, puh 040 761 9669

1. varapuheenjohtaja Tiina Ahva, puh 050 434 6920

bottom of page