top of page

Korjausliike: Suomalaisyritykset ovat jo ilmaston mallioppilaita - unohdetaan osaoptimointi ja panostetaan vientiin

Petri Roininen

Puoluejohtaja

14. maalisk. 2023

Tekniikka & Talous uutisoi maanantaina, että NASA:n OCO-2-satelliitin mittausdatan mukaan Suomi on jo maapallon mittakaavassa hiilinielu, kun tarkastellaan vuosien 2015-2020 päästöjä.


“Suomi on hoitanut ilmastoasiansa erinomaisesti, ja siitä kiitos kuuluu suomalaiselle yrityselämälle, teollisuudelle ja siellä työskenteleville”, sanoo puolueen puheenjohtaja Petri Roininen. “Sinivihreiden ja punavihreiden jatkuva kurjistusvimma, teollisuuden syyllistys ja yleinen panikointi on vailla pohjaa, kun tuloksia katsotaan. Yrityssektorilla tehdään valtavasti hyvää työtä ja ympäristöystävällisiä investointeja, joihin pitää kannustaa.”


Korjausliike vaatii, että Suomi luopuu yksin päätetystä kansallisesta hiilineutraaliustavoitteestaan vuodelle 2035 ja panostaa sen sijaan täysillä EU:n yhteisen vuoden 2050 tavoitteen toteutumiseen viemällä ilmastoystävällisiä ratkaisuja saastuttajamaihin.


“Päästöt eivät tunne valtioiden rajoja, ja siksi on hölmöläisen hommaa osaoptimoida juuri Suomen kokoisen maan hiilineutraaliuden vuotta, unohtaen muu maailma. Paljon vaikuttavampaa ja todellisempaa ilmastotyötä tehdään lisäämällä verotukseen kannustimia suomalaisyritysten ympäristöinvestointeihin sekä avaamalla väyliä ilmasto-osaamisen vientiin saastuttaviin maihin. Näin pääsemme tekemään vihreää kasvua, emme vihreää kurjistamista”, sanoo Roininen. 


Lisätietoja:


Petri Roininen

Puoluejohtaja, Korjausliike rp.

P. 040 761 9669 
bottom of page