top of page

Osinkovero alennettava 5 %:iin – Nyt piensijoittajat maksavat enemmän kuin suuret

Petri Roininen

Puoluejohtaja

31. tammik. 2023

Pörssiyhtiöiden osinkokausi lähestyy. Analyytikko-odotuksissa ovat 12,6 miljardin euron ennätysosingot. Osinkojen jako hyödyttää piensijoittajia ja edistää suomalaisten vaurastumista.


”Pörssiyhtiöiden osinkoverotuksessa suursijoittajat kuten rahastot ja säätiöt saavat osingot verovapaasti, mutta miljoona suomalaista yksityistä osakesäästäjää maksaa pörssiosingoista veroa pääomaprosentilla 30-34 % osinkojen määrästä riippuen”, sanoo Korjausliikkeen puheenjohtaja Petri Roininen, joka toimii yhden pörssiyhtiön toimitusjohtajana ja toisen hallituksen puheenjohtajana.


Korjausliikkeen mielestä pörssiosinkojen veroprosentin tulisi olla kaikille sama.

’’On oikeudenmukaista, että kaikki maksavat veroa osingoista samalla prosentilla. Erityisen outoa on se, että nyt pienet maksavat enemmän kuin suuret. Olen varma, että se sotii suomalaisten oikeudentajua vastaan’’, sanoo Roininen.


Korjausliike kannattaa Suomen Osakesäästäjien Keskusliiton usein esiintuomaa ajatusta noin 5 % yleisestä osinkoveroprosentista. Mikäli kaikki suuret ja pienet pörssiyhtiöiden osakkaat maksaisivat samaa prosenttia, voitaisiin uudistus toteuttaa veroneutraalisti.


’’Suomalaiset kotitaloudet ovat Länsi-Euroopan vähävaraisimpia. Korjausliike haluaa muuttaa tämän. Haluamme luoda suomalaisille edellytykset vaurastua. Minusta kaikki syyt, jotka estävät meitä edistämästä kansankapitalismia, ovat tekosyitä’’, Roininen sanoo.


Lisätiedot           

Puoluejohtaja Petri Roininen. puh 040 761 9669
bottom of page