top of page

Siniset vaatii soten laittamista jäihin ja ratkaisuja hoitajapulaan

Korjausliike

Kannanotto

20. jouluk. 2021

Siniset vaatii tänään julkaistussa aluevaaliohjelmassaan, että Marinin hallituksen ajama soteuudistus laitetaan jäihin. Samalla hallituksen tulee välittömästi käynnistää pilotti perhelääkärimallista, joka on käytössä monessa Euroopan maassa onnistunein tuloksiin.


“Suomen perusterveydenhuollon palvelumalli on 70-luvulla DDR:n tuliaisina saatu. Marinin sotemallissa valtio on keskiössä, ei ihminen. Me ajamme yrittäjäpohjaista mallia, jossa perhelääkärit palvelisivat ihmisten tarpeita kokonaisvaltaisesti”, sanoo Sinisten puheenjohtaja Petri Roininen. “Yrittäjä-perhelääkärimalli mahdollistaisi myös hoitajien palkan parantamisen, kun julkisella sektorilla ei olisi enää monopolia työpaikoista.”


Siniset vaatii myös ratkaisuja hoitajapulaan.


“Suomessa on huutava pula hoitajista, jota koronapandemia on entisestään pahentanut. Hoitojonot ovat paisuneet holtittomiksi ja ihmisiä uhkaa jäädä vaille tarvitsemaansa apua. Hoitajien ammatti on raskas, usein huonosti johdettu ja liian matalasti palkattu. Tämän vuoksi hoitajat poistuvat hoitoalalta. En usko, että tilanne muuttuu ilman hoitajien palkkojen tuntuvaa korottamista. Lisäksi naisvaltaisen hoitoalan opiskelijoiden tulee saada harjoitteluistaan palkkaa kuten miesvaltaisten alojen opiskelijat saavat harjoitteluistaan”, sanoo Sinisten aluevaaliehdokas, sairaanhoitaja Anne Snellman Oulusta.


Sinisten aluevaaliohjelma löytyy kokonaisuudessaan täältä.


Lisätietoja:


Petri Roininen


Puheenjohtaja, Siniset rp.

P. 040 761 9669

bottom of page