top of page

Suomen asevientipolitiikan päivittäminen Nato-aikaan käynnistettävä

Petri Roininen

puheenjohtaja

19. jouluk. 2022

Korjausliike: Suomen asevientipolitiikan päivittäminen Nato-aikaan käynnistettävä


Kannanotto 19.12.2022

Julkaisuvapaa


Korjausliike katsoo, että integroituminen Nato-liittoumaan antaa mahdollisuuden arvioida uudelleen Suomen asevientipolitiikkaa ja -lupia. Niiden päivitys Nato-aikaan on syytä käynnistää. Tämä on paitsi puolustuspoliittinen myös talouspoliittinen etu.


’’Käsillä on kaksi muutosta: Suomen liittyminen Natoon sekä massiivinen globaali varustautuminen. Meidän on syytä kansallisen edun nimissä päivittää asevientipolitiikkamme tähän aikaan. Tästä hyötyvät sekä kansallinen turvallisuus että maan talous’’, sanoo Korjausliikkeen puoluejohtaja Petri Roininen.


Suomi on pitkään noudattanut varsin matalaa profiilia asevientinsä suhteen. Korjausliikkeen mielestä vahva puolustusteollisuus on turvallisuutemme ja huoltovarmuutemme kulmakiviä.


’’Puolustusteollisuus voi hyötyä Nato-jäsenyydestä, mutta tarvitsee poliittisen tuen ja avautuvat mahdollisuudet. Myös Nato-liittouman ja Suomen puolustamisen kannalta on hyväksi, mitä enemmän kalusto on kotimaista alkuperää. Asevientipolitiikan päivittäminen on paitsi ajankohtaista myös isänmaallinen teko’’, sanoo Roininen.


Lisätietoja:

Puoluejohtaja Petri Roininen

puh 040 761 9669

bottom of page