top of page

SUOMEN OSOITETTAVA TUKI UKRAINALLE

22. helmik. 2022

Korjausliike katsoo, että Suomen tulee osoittaa poliittinen ja taloudellinen tuki Ukrainalle sekä osana EU-toimia että mahdollistamalla puolustustarvikkeiden vienti. Venäjä on tunnustanut Itä-Ukrainan kapinallisalueiden itsenäisyyden rikkoen räikeästi kansainvälistä oikeutta ja Ukrainan kansallista itsemääräämisoikeutta.


”Suomi ei voi panna päätään pensaaseen eikä Marinin hallitus voi mennä puolustustarvikeviennissä hallitusohjelman pykälien taakse. Sen on kannettava vastuuta ja osoitettava tukea Ukrainalle nyt kun se sitä tarvitsee. Toimettomana sivusta seuraaminen on pikemmin tukea hyökkääjälle kuin uhrille”, Korjausliikkeen puheenjohtaja Petri Roininen sanoo.


Korjausliike kummeksuu Ylen kyselyn tulosta, jossa SDP, Perussuomalaiset ja Keskusta ilmoittavat vastustavansa, että hallitusohjelman kirjausta aseviennistä uudelleentarkasteltaisiin muuttuneessa turvallisuuspoliittisessa tilanteessa. Puolue muistuttaa, että myös Suomi voi joutua kriiseihin, joissa se tarvitsee muilta mailta tukea.


”Emme voi sulkea silmiämme emmekä mennä aivan eri oloissa kirjatun hallitusohjelman taakse piiloon. Kyllä Ukrainan asia on myös meidän”, toteaa Roininen.


Helsinki 22.2.2022


Korjausliike Rp


Lisätiedot:

Puheenjohtaja Petri Roininen, puh 040 761 9669


bottom of page