top of page

Työvoimapulaan verokannustin eläköityville - pilotti sote-alalle

Petri Roininen, Markku Siitari

23. elok. 2022

KORJAUSLIIKE: TYÖVOIMAPULAAN VEROKANNUSTIN ELÄKÖITYVILLE – PILOTTI SOTE-ALALLE


Samaan aikaan kun Suomea riivaa työvoimapula, on ns työvoiman ulkopuolella enemmän ihmisiä kuin koskaan. Tämä on itse aiheutettu ongelma, joka on pahentunut Marinin hallituskaudella, katsoo Korjausliike.


Korjausliike ehdottaa ansiotuloveron selvää laskemista henkilöille, joilla on halua jatkaa työuraa eläköitymisiän jälkeen. Järjestelyä voisi pilotoida sote-alan lääkäreiden ja hoitajien keskuudessa, koska siellä on huutava pula tekijöistä.


’’Eläköityvien ihmisten jatkaminen työelämässä helpottaisi akuuttia lääkäri- ja hoitajapulaa. Selvä suuruusluokkaa viiden prosenttiyksikön veronlasku jatkovuosille olisi kannustin, jolla kaikki voittaisivat’’, sanoo idean isä, Etelä-Savon Korjausliikkeen puheenjohtaja Markku Siitari.


Korjausliike katsoo, että ensimmäinen pilotti olisi syytä aloittaa heti sotessa, jossa tarvitaan enemmän tekijöitä ja vähemmän hallintoa.


’’Markku Siitarin idea veroporkkanasta on sukua TyELin lykkäyskorotukselle lisätyövuosina. Veroporkkana on konkreettinen ja vaikuttava keino hoitaa soten työvoimapulaa eikä ole pois keltään. Jos pilotti vaikuttaa onnistuneelta, sitä voidaan laajentaa’’, sanoo Korjausliikkeen puoluejohtaja Petri Roininen.


Mikkeli/Helsinki 23.8.2022


Korjausliike Rp

Enemmän elämää, vähemmän verovaltiota. Ihminen keskiöön.


Lisätiedot

Markku Siitari, puh 044 976 2612

Petri Roininen, puh 040 761 9669


bottom of page